Compania olandeza Vimetco isi va majora cu 50% capacitatea anuala de topire, la peste 1 milion de tone in 2009, a declarat intr-un interviu acordat Reuters, directorul executiv al companiei.

"La anul, vom produce mai mult de 1 milion de tone in total", a declarat Christian Wuest, referindu-se la topitoriile pe care grupul le detine in Romania si China.

Compania produce, in prezent, 420.000 de tone in China, unde productia va fi majorata cu o capacitate suplimentara de 335.000 de tone, structurata la doua fabrici separate, iar ultima etapa de extindere va fi incheiata la sfarsitul primului trimestru al lui 2009, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Extinderile fac parte dintr-un proiect de creare a unor produse mai scumpe, a spus Wuest.

"Intram in productia de calitate superioara mai degraba decat sa producem doar lingouri, ca sa avem o cota mai buna si o marja ameliorata de profit, deoarece ne asteptam ca aceste produse sa reprezinte un bonus fata de lingouri", a spus Wuest.

Vimetco are si o topitarie de aluminiu in Romania, cu o capacitate anuala de 265.000 de tone. La rafinaria sa de alumina din estul tarii, Vimetco vrea sa reia operatiunile pana la sfarsitul lui 2009.

Fabrica, inchisa la inceputul lui 2007 pentru lucrari de reabilitare, are o capacitate de productie de aproape o jumatate de milioane de tone pe an.

Integrarea pe verticala a reprezentat strategia principala a companiei din ultimii cativa ani, iar un pas inspre atingerea acestui scop a fost cumpararea unei mine de bauxita, in iulie, in Sierra Leone.

Constrangerile energetice, care au majorat costurile de productie, au determinat compania sa isi dezvolte propriile resurse de energie electrica. Astfel, Vimetco are o centrala electrica in China si un proiect de dezvoltare in Romania.

Capacitatea de furnizare cu energie electrica este asigurata printr-un contract pe termen lung in Romania, dar Vimetco dezvolta si un proiect de productie de electricitate, prin intermediul unei companii cu capital mixt, care ar trebui sa inceapa in 2013.

Contractul pe termen lung va acoperi necesarul de electricitate al Vimetco pana la momentul respectiv.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si