Edison, E.ON Kraftwerke, Verbund, grupul CEZ din Cehia, Unit Investment NV, Istroenergo Grup, GdF-Suez si Romgaz au depus dosarele in vederea pre-calificarii pentru contruirea unei contrale electrice la CET Fantanele, pana la data limita, a declarat, ieri, pentru NewsIn un director din cadrul ELCEN.
"Cele opt companii care au depus dosarele in vederea pre-calificarii pentru contruirea unei contrale electrice la CET Fantanele, pana la data limita, 29 septembrie, sunt: Edison, E.ON Kraftwerke, Verbund, grupul CEZ din Cehia, Unit Investment NV, Istroenergo Grup, GdF-Suez si Romgaz. Tot astazi, se deschid si ofertele. Analiza acestor documente va dura aproximativ trei saptamani, dupa care investitorii pre-calificati vor ridica documentele de calificare", a declarat luni pentru NewsIn directorul Directiei Studii si Relatii Internationale din cadrul ELCEN, Flori Stoenescu.

ELCEN intentioneaza sa contruiasca doua centrale electrice, una la CET Progresu in Bucuresti si cealalta la CET Fantanele in judetul Mures. Se va alege un singur castigator pentru fiecare centrala, care va forma cu ELCEN o societate mixta. ELCEN are terenul si activele vechi. Investitorul va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta.

Investitorul va face studiul de prefezabilitate pe banii lui si puterea instalata a noilor centrale va fi stabilita de compania castigatoare, potrivit reprezentantilor companiei.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri