Hotii de masini care actioneaza pe teritoriul tarii prefera masinile nemtesti. In topul furturilor, Volkswagen se afla pe aceeasi treapta cu Dacia, urmate de Audi, BMW si Daewoo.

Potrivit site-ului Inspectoratului General de Politie (IGP), la rubrica autoturisme furate, Volkswagen si Dacia figureaza in capul listei, cu cele mai multe masini furate. Astfel, 150 de proprietari de Volkswagen au ramas cu buza umflata, cifra fiind valabila si pentru clientii marcii nationale Dacia. Modelul preferat al hotilor de Volkswagen este Passat. Din totalul autoturismelor furate, 75 de masini fac parte din familia Passat, 37 din familia Golf, restul acoperind aproape toata gama Volkswagen, inclusiv Touareg sau vehicule comerciale. De la Dacia, hotii prefera sa fure berlinele de culoare alba, dar nu se dau la o parte nici de la un model pick-up, Solenza sau Supernova. Pe locul doi in ceea ce priveste preferintele hotilor de masini urmeaza BMW, cu 105 masini furate. Si aici sint cautate modelele mai scumpe. Din totalul masinilor furate de la BMW, 13 sint modele X5. Si marca Audi este cautata de hoti. Site-ul IGP arata ca 90 de proprietari de Audi au ramas fara masini. Modelul Audi A6 figureaza cu 19 masini furate, dar nu sint iertate de hoti nici modelele A4, TT, Audi 80 sau Audi 100. Au fost furate 90 de autoturisme produse la Craiova, hotii neavind un model preferat. Au furat tot ce au prins: Cielo, Tico, Matiz, Nubira.

Alergie la masinile frantuzesti

Proprietarii de masini frantuzesti pot sta mai linistiti pentru ca, potrivit site-ului IGP, numarul masinilor furate este mai mic. Oricum, Renault este cel mai cautat model frantuzesc. Hotii au furat la nimereala, Clio, Megane, ba chiar si utilitare Kangoo, in total 30 de masini. De la Peugeot, hotii au lasat cu ochii in soare opt proprietari. Dintre acestia, trei aveau in posesie utilitare Boxer. Au fost furate probabil pentru a le folosi la alte furturi. Hotii au mai pagubit proprietarii de Citron de doua autoturisme Xsara.

Putine, dar scumpe

Doi soferi probabil ca inca nu si-au revenit din soc, dupa ce au vazut ca au ramas fara masina. Este vorba despre proprietarii a doua Porsche Cayenne, ambele fiind fabricate in 2003.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri