Romania trebuie sa-si puna la punct problemele de infrastructura, iar constructia unei autostrazi care sa lege Bucuresti-ul de Ungaria ar atrage mai multi investitori japonezi.Cel putina asta este parerea directorului general al Organizatiei Japoneze pentru Comert Exterior, Hiroyuki Nara.

Conform statisticilor publicate de Ministerul Finantelor din Japonia, incepand cu 2001 schimburile comerciale Romano- Japoneze au inregistrat o evolutie favorabila, iar numarul companiilor care au investit in Romania a crescut.

Conform datelor statisticii, in Romania exista noua companii producatoare cu capital japonez, ponderea cea mai mare detinand-o industria pieselor de automobile.

Hiroyuki Nara, spune ca multe dintre acestea se arata multumite de gradul inalt de calificare al angajatilor romani, iar aceasta se exprima prin faptul ca unitatile industriale care au inceput sa-si desfasoare activitatea in Romania isi extind capacitatile sau construiesc noi locatii.

Nara este de parere ca scaderea impozitului pe profit va atrage investitiile, iar o modalitate mai simpla de calcul al taxelor poate fi o masura "imbucuratoare", pentru un potential investitor.

Acesta a precizat ca cele doua probleme pot deveni puncte cheie pentru un investitor japonez atunci cand acesta studiaza alegerea unui loc pentru o noua investitie, Nara precizand ca adaugand ac in prezent este dificil pentru Romania sa adopte masuri individuale, din cauza necesitatii armonizarii legislatiei cu standardele europene, dar investitorii japonezi spera sa poata beneficia de noi si mai multe masuri favorabile.

Hiroyuki Nara considera ca japonezii acorda o mare importanta relatiilor de incredere si punctualitate, asta pentru ca, atunci cand cineva doreste sa aibe o relatie de afaceri cu o companie japoneza, este absolut necesar sa gandeasca foarte mult orice problema.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Chiritoiu: Infrastructura, cea mai ramasa in urma din economia tarii