Alstom Power Service Romania, parte a grupului international Alstom, investeste peste 20 milioane euro in constructia unei fabrici noi in sudul Capitalei, pentru productia de componente destinate domeniului energetic, a declarat presedintele companiei, Walter Graenicher.

"Fabrica se intinde pe o suprafata de 26.000 metri patrati, iar tot terenul masoara 78.800 metri patrati. Activitatea de productie este planificata sa inceapa in prima jumatate a anului 2010. Unitatea actuala va fi inchisa si noua fabrica va numara aproximativ 700 de angajati", a declarat la randul sau directorul general al Alstom Power Service Romania, George Sirakas.

In noua fabrica, se va reduce consumul de energie cu 50% fata de consumul inregistrat in sediul actual, a precizat Sirakas.

Noua locatie va oferi servicii si produse pentru cazane si turbine si se adreseaza cererii de pe piata din Romania si din afara. Pana la 60% din productie va fi destinata Romaniei, iar restul exportului. Fabrica va avea hala de productie, un depozit si o cladire de birouri, potrivit datelor companiei.

Fabrica Alstom Power Service va fi construita undeva intre localitatile Glina si Popesti-Leordeni, la aproximativ 500 metri de Soseaua de Centura si foarte aproape de o viitoare statie de metrou ce va fi functionala in circa doi ani, anunta NewsIn.

Activitatea Alstom Power Service Romania include fabricarea unei game largi de produse pentru cazane, turbine, generatoare si auxiliarele acestora. Firma desfasoara servicii de mentenanta pe teren, revizii, constructie, modernizare si punere in functiune a turbinelor cu abur, a cazanelor si generatoarelor.

Grupul Alstom construieste tramvaie, metrouri automate si ofera solutii si echipamente integrate la cheie pentru centrale, precum si servicii conexe pentru o gama larga de surse de energie, incluzand sectorele hidro, nuclear, gaze, carbune si eolian. Grupul are 76.000 angajati in 70 de tari si in anul 2007-2008 a avut contracte in valoare de 23,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Noi confirmari pentru metrou in Drumul Taberei