"Contractul implica achizitia de teava pentru conducte: conducte, tevarie, tevi, tubaje, tuburi si articole conexe, pentru o lungime de circa 58,9 km, impartite in doua loturi. Valoarea estimata a contractului este de 40,3 milioane lei, fara TVA (n.r. aproximativ 48 milioane lei). Principala modalitate de finantare este din surse proprii ale Transgaz", se specifica in anunt.

Termenul de finalizare al proiectului este de noua luni incepand de la data atribuirii contractului.

Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 400.000 lei pentru intreaga cantitate sau 200.000 lei pentru fiecare lot si o garantie de buna executie in cuantum de 5% din valoarea contractului fara TVA.

Citeste si:

Potrivit solicitarilor Transgaz, ofertantul trebuie sa prezinte o cifra de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului intr-o perioada anterioara, care vizeaza activitatea din ultimii trei ani, de peste 10 milioane euro.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 31 octombrie, data la care se vor deschide cererile de participare.

Ministerul Economiei si Finantelor detine in prezent 75% din capitalul social al Transgaz, Fondul Proprietatea si-a mentinut participatia la aproximativ 15%, iar restul de 10% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB, la care se vor adauga cele trei procente oferite de MEF. Transportatorul de gaze naturale are un capital social de 117,74 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei.