Grupul SCR, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a inceput un puternic lobby pentru preluarea celor doua societati de la Onesti. A avut loc, deja, si o discutie cu actionarii Rafo
Grupul Societatile Comerciale Romane, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a trimis o scrisoare de intentie si Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), ca si oamenilor politici influenti, in care isi exprima intentia ferma de preluare a contractelor de privatizare a Rafo si Carom Onesti.

Grupul SCR este deja actionar la Chimcomplex Borzesti, tot pe platfoma onesteana, si considera ca are solutia si puterea financiara pentru relansarea Rafo si Carom. Conducerea Grupului SCR s-a intalnit deja cu actionarii Balkan Petroleum, intr-o runda informativa, urmand ca actualii actionari ai Rafo sa discute acum intre ei situatia creata. "Nu ar fi suficient doar acordul lor. Problema cred ca trebuie tratata foarte serios si in plan politic, fiind vorba de doua societati mari, cu pondere in economia tarii. Politicienii au de ales: sa inchida societatile sau sa prefere un alt investitor", spune Stefan Vuza, presedintele SCR. Tot el adauga ca grupul pe care il conduce trebuie sa-si asume toate investitiile din programul de privatizare si sa plateasca actionarului majoritar al celor doua societati din Onesti tot ce a investit deja la Rafo si la Carom.

"Conditiile in care functioneaza Rafo si Carom impun o interventie ferma, care poate veni numai din doua directii clare: una este Parlamentul, care a suspendat pentru 90 de zile ordonanta guvernamentala de preluare la stat a creantelor celor doua societati, si un investitor capabil sa suporte investitii de 210 milioane de dolari aici. Noi credem ca suntem acest investitor", spune Vuza.

Conducerea SCR are un argument puternic in favoarea sa, iar acesta este societatea Chimcomplex, unde programul de management a fost schimbat complet dupa preluarea de catre SCR, in octombrie 2003. Aceasta a facut ca unitatea sa devina rentabila si sa obtina cel mai mare profit din ultimii 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri