“Este cea mai noua afacere a Trident, si speram ca in cateva saptamani sa reusim sa acoperim o mare parte a pietei sibiene, iar in cateva luni si judetele limitrofe”, a declarat, la inaugurare, patronul Trident, Constantin Mateescu.

Depozitul are o suprafata de 4.000 metri patrati si o capacitate de 1600 de tone. Investitia, din care 1,6 milioane euro provin din fonduri SAPARD, a fost inceputa la inceputul lui 2007. "Principalul obiectiv al acestei noi unitati apartinand retelei Trident este dezvoltarea pietei de legume si fructe proaspete in centrul tarii.

Produsele vor fi achizitionate atat din import, cat si de pe piata locala, iar pastrarea, ambalarea si livrarea lor se vor face in conditii similare celor la care lucreaza marile centre de distributie din Europa, ceea ce va aduce un plus de prospetime si sortimentatie pe piata vizata", a spus reprezentantul Trident.

Citeste si:

Depozitul are cinci tuneluri de coacere pentru banane si spatii proiectate pentru livrarea si achizitia separata a fructelor si legumelor. Investitia Trident a creat 70 de noi locuri de munca, de la lucratori comerciali si ambalatori, pana la operatori receptie marfa, frigotehnisti, operatori IT, contabili, referenti resurse-umane, personal administrativ. In prezent, Trident are mai mult de 850 de angajati, acestia desfasurandu-si activitatea fie in magazinele retelei, fie la sediul central al companiei, situat in Sibiu. La finele lui 2008, Trident estimeaza ca va avea 1.200 de angajati.

Trident este cel mai mare retailer cu capital integral romanesc si opereaza in prezent o retea formata din doua locatii de tip supermarket (Sibiu si Alba Iulia) si trei de tip hypermarket (Medias, Deva si Sfantu Gheorghe).

Planurile de expansiune pentru 2008 prevad deschiderea a doua supermarketuri, lansarea retelei Trident Express - magazine de proximitate - si inaugurarea celei mai mari investitii a retelei, Trident Shopping Center Sibiu. Noul centru comercial din Sibiu va fi inaugurat la finele acestui an, suprafata sa totala fiind de 21.000mp, incluzand un hypermarket Trident cu suprafata de 8500mp, o galerie comerciala de 5500mp si spatii destinate birourilor, respectiv 2000 mp. Depozitul Trident de legume si fructe va deservi atat reteaua de magazine Trident, cat si partenerii sai, anunta NewsIn.