Retailerul german Rewe intentioneaza sa-si consolideze pozitia pe segmentul autohton de discount prin deschiderea a 36 de magazine Penny Market si Penny Market XXL pana la finele lui 2009, in urma unor investitii de circa 47 milioane euro, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii companiei.
"Pana la finele lui 2009 vom ajunge la un total de 100 de magazine, de la 64 in prezent. Investitia intr-un magazin ajunge la 1,5 milioane euro in cazul in care magazinul este construit si la 500.000 - 600.000 euro cand se afla in locatie inchiriata", au reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca dintre magazinele ce urmeaza a fi inaugurate, circa 80% vor fi magazine construite, iar restul se vor afla in spatii inchiriate.

In prezent, exista 58 magazine Penny Market, in aproape toate regiunile din tara. Acestea sunt aprovizionate de la cele doua centre logistice, stefanestii de Jos si Turda. Rewe Romania SRL opereaza la nivel national cele doua lanturi de magazine de discount Penny Market si Penny Market XXL.

Primul magazin Penny Market a fost deschis in anul 2005. Magazinele standard au o suprafata de 750 metri patrati, aproximativ 80 locuri parcare si comercializeaza o gama de 1.400 articole.

In luna ianuarie 2007, unitatile XXL MegaDiscount au fost rebranduite in Penny Market XXL. Aceasta retea numara, in momentul de fata, sase magazine, fiecare unitate avand o suprafata de vanzare intre 1.800 mp si 2.800 mp si un sortiment de 3.500 articole.

Rewe Romania a deschis anul precedent 20 de magazine noi Penny Market, prin investitii totale de peste 43 milioane de euro. Compania a terminat anul trecut si rebranding-ul celor cinci magazine XXL Megadiscount, transformandu-le in Penny Market XXL.

Reteaua de magazine de discount Penny Market, operata de Rewe Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta de 253,7 milioane euro, in crestere cu aproape 40 % fata de anul 2006. Pe termen lung, reprezentantii companiei vizeaza o retea de 150-200 de magazine in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri