Rafo a castigat procesul cu Glencore Energy

Tribunalul Brasov a dat castig de cauza companiei Rafo la contestatia formulata de Glencore Energy impotriva masurii administratorului judiciar de neinscriere a creantei sale in tabelul obligatiilor debitoarei, au declarat, avocatul asociat Bostina si Asociatii, Bogdan Paraschiv, citat de NewsIn.

Glencore Energy a actionat in judecata Rafo SA, societate aflata in administrarea judiciara a Sierra Quadrant, solicitand inscrierea la masa creditorilor cu o creanta de 75.049.725, 47 dolari, creanta care conform Glencore reprezenta contravaloarea unei cantitati de 123.530,158 tone metrice de titei.

Administratorul judiciar al Rafo a refuzat inscrierea creantei in tabelul obligatiilor debitoarei, apreciind ca aceasta nu are caracter cert, lichid si exigibil. Glencore Energy a formulat contestatie impotriva acestei masuri a administratorului judiciar.

In 2 octombrie 2008, Tribunalul Brasov a respins cererea formulata de Glencore dand castig de cauza lui Rafo. Hotararea este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

SCA Bostina si Asociatii a asigurat asistenta si reprezentare juridica a Rafo SA , iar Glencore Energy este reprezentata de avocatii Tuca Zbarcea si Asociatii.

Cifra de afaceri a Rafo Onesti a inregistrat o scadere de 20,1% in 2007 fata de anul anterior, de la 719.792.566 lei la 575.407.872 lei, din cauza opririi activitatii pana in luna august, potrivit Raportului anual publicat pe portalul companiei.

Compania a realizat anul trecut doar 80% din cifra de afaceri din 2006, iar printre principalii factori care au determinat aceasta scadere semnificativa se numarar perioada de stationare a activitatii pana in luna august 2007. In august, Rafo si-a repornit instalatiile si a inceput sa proceseze titei ca urmare a contractului cu Fair Energy, iar in luna decembrie compania a pelucrat o cantitate de 41.181 tone de titei cumparat in nume propriu.

Un alt motiv mentionat de companie ca fiind determinant pentru scaderea afacerilor a fost faptul ca din luna noiembrie 2007, Rafo a trimis spre procesare reziduu de vid la Petrochemical Trading Ghermanesti, primind inapoi spre prelucrare semifabricatele rezultate.

Din cifra de afaceri inregistrata in 2007, 444.425.893 lei au reprezentat vanzarile pe piata interna si 130.981.979 lei au fost vanzarile pe piata externa, potrivit datelor companiei.

Actionarii Rafo Onesti au aprobat in luna noiembrie a anului trecut propunerea conducerii de majorare a capitalului cu 1,58 miliarde lei pana la 2,019 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantelor detinute de Petrochemical Holding Gmbh, Tender SA si Prospectiuni SA.

Petrochemical Holding Gmbh a preluat de la AVAS, ANAF si primariile Onesti, Brasov si Fratesti creantele asupra Rafo.

Actionarii au aprobat valoarea creantelor cu care se va majora capitalul social, in suma de 1,587 miliarde lei. Rafo avea la sfarsitul lunii ianuarie un capital social de 2,019 miliarde lei, divizat in 807,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Anterior, Rafo avea un capital social de 432 milioane lei, divizat in 172,8 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri