"Avand in vedere situatia actuala de pe piata petrolului, pentru KazMunaiGaz a fost o afacere profitabila. In privinta pachetului de 25% nu s-a luat inca o decizie. Ne convine cum stau lucrurile acum", a spus Ilya.

KazMunaiGaz a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca a rambursat un imprumut sindicalizat de 1,05 miliarde dolari, pe 26 septembrie, inaintea termenului limita, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

“Investitia facuta de KMG ofera TRG accesul la materia prima si finantarea necesare pentru continuarea planurilor de expansiune ale companiei, prin investitii in optimizarea rafinariilor, logistica si achizitii potrivite ca pret si context. Viziunea pe care o avem pentru cresterea TRG este inteleasa, impartasita si incurajata de catre noii nostri parteneri”, a spus Dinu Patriciu, director general al TRG.

Creditul punte acordat pentru 15 luni si aranjat de BNP Paribas, SocieteGenerale si Citibank in urma cu un an, a fost folosit pentru refinantarea participatiei KazMunaiGaz la cheltuielile pentru dezvoltarea campului petrolifer Kasagan.

Citeste si:

KazMunaiGaz este prezenta pe piata romaneasca, unde detine pachetul majoritar de actiuni al companiei Rompetrol.

Grupul petrolier kazah KazMunaiGaz Exploration and Production (E&P) a raportat o crestere a profitului net cu 154% in primul semestru, la 147,5 miliarde tenge (1,2 miliarde dolari), pe fondul scumpirii petrolului la nivel global.

La sfarsitul lunii august 2007, KazMunaiGaz a cumparat 75% din actiunile Rompetrol.