O firma din Bucuresti face bani din zbenguiala copiilor

Parcurile Circului si Herastrau vor avea, din acest an, doua noi spatii de joaca pentru copii, din gama jucariilor gonflabile. Cursele cu obstacole, figurinele sau toboganele, preferatele copiilor, sunt create de firma Aztec Inflatables, prezenta pe piata romaneasca inca din 1998.

Povestea de succes a companiei a inceput cu replici de produs, solicitate de majoritatea firmelor care doreau sa-si faca cunoscuta intrarea pe piata. Au aparut apoi corturile gonflabile, nelipsite la festivaluri, standurile pentru expozitii, mascotele si baloanele publicitare. Astfel, äideea infiintarii si dezvoltarii unui spatiu de joaca pentru copii a venit oarecum firesc, intrucat pe piata se simtea lipsa unor astfel de parcuri de distractii pentru cei miciö, spune Viorica Ghinea, directorul firmei.

Pentru deschiderea unui loc de joaca de asemenea anvergura a fost nevoie de o multime de autorizatii: aviz de la Ministerul Sanatatii, pompieri, primaria de sector, analizele de risc in exploatare. Insa cea mai importanta certificare este cea de la ISCIR, fara de care nu poate functiona, practic, nici un parc de distractii. El atesta siguranta copilului, potrivit normelor europene. In cele din urma, cu toate aprobarile la dosar, Aztec a deschis in octombrie 2004 primul parc de distractii pentru copii, cu jucarii gonflabile, pe terenul din fata Palatului Copiilor.

Toboganele gonflabile, preferatele copiilor

Cativa ani la rand, firma a fost prezenta si pe litoral, insa fara prea mare succes, motiv pentru care Aztec a renuntat la acest proiect si a decis sa se extinda cu inca doua spatii in Bucuresti, dar si in provincie (Ploiesti si Brasov). La ora actuala, este singurul producator de jocuri si figurine gonflabile de pe piata romaneasca. Si rezultatele se vad in fiecare zi. äAproximativ 50 de copii frecventeaza parcul, in medie pe zi, in timpul saptamanii. Sambata si duminica sunt mult mai multi. Cu toate ca vremea nefavorabila si-a spus cuvantul in aceasta vara, exista si clienti fideliö, spune Ghinea. Parinti care vin cu copiii de dimineata, pleaca la pranz si se intorc seara. Si asta este in beneficiul tuturor. Copiii sunt foarte fericiti ca pot sari cat ii tin picioarele, in timp ce adultii asteapta cuminti ca odraslele lor sa-si consume toata energia.
1.500-25.000 de euro (costurile de productie ale jocurilor)
35.000 de euro (cheltuielile fixe anuale)
materialele sunt importate din Marea Britanie
abonament: 20 lei/zi; 100 lei/saptamana; 250 lei/luna
tarife pentru intervale de timp mai scurte: 5 lei/30 min.; 10 lei/1h