American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, va deschide pana la finele anului prima unitate a brandului din afara tarii si estimeaza pentru 2009 o crestere cu circa 20% a cifrei de afaceri, pana la 14,4 milioane euro, au decarat reprezentantii companiei.
"Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 12 milioane euro, iar pentru 2009 speram la o crestere cu aproximativ 20%, pe fondul extinderii retelei de restaurante. Din aceasta cifra de afaceri circa 60% este adusa de vanzarile inregistrate pe piata din Capitala, unde operam in prezent cinci restaurante Pizza Hut", a declarat Ovidiu Albu, brand manager American Restaurant System, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca in luna decembrie a acestui an, compania va deschide primul restaurant Pizza Hut din afara granitelor tarii, mai exact in Republica Moldova. Retaurantul va avea o suprafata de 250-260 metri patrati si va necesita o investitie de peste 450.000 euro.

"In 2008 am obtinut si franciza Pizza Hut pentru Moldova, motiv pentru care vom deschide pana la finele anului primul restaurant al brandului, situat in mall-ul ce urmeaza a fi construit in Chisinau. Din punct de vedere al vanzarilor ne asteptam ca acest restaurant sa se apropie si chiar sa-l depaseasca pe cel din Iasi, dat fiind faptul ca ne vom confrunta cu aproximativ acelasi tip de consumatori", a mai spus Ovidiu Albu.

Potrivit reprezentantului American Restaurant System, extinderea Pizza Hut pe pietele externe va continua in functie de performantele inregistrate de restaurantul ce urmeaza a fi deschis in Chisinau.

Pe plan local, compania va continua expansiunea retelei de restaurante, inclusiv in Bucuresti unde va inaugura la finele lunii octombrie o noua unitate in Liberty Mall. Restaurantul va avea o suprafata de 250 metri patrati si o capacitate de 100 de locuri. Costurile necesare acestei deschideri se vor ridica la aproximativ 350.000 euro.

Datorita noilor deschideri ce vor avea loc anul acesta compania si-a revizuit in crestere si cifra de afaceri pentru 2008, pana la 12 milioane euro (de la zece milioane euro anuntate initial - n. red.). In plus, American Restaurant System care a introdus printre serviciile sale si conceptul de PHD (livrare la domiciliu) spera ca in doi ani sa extinda acest concept in tot Bucurestiul, iar mai tarziu in toate orasele in care brandul Pizza Hut este prezent.

American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, opereaza in prezent 13 restaurante Pizza Hut, dintre care cinci in Bucuresti, doua in Constanta, doua in Cluj si cate unul in Ramnicu-Valcea, Timisoara, Iasi si Bacau.

Restaurantele Pizza Hut din Romania au inregistrat o cifra de afaceri de cinci milioane euro in primul semestru, in crestere cu aproape 27% fata de primele sase luni din 2007, crestere ce se datoreaza in mare parte deschiderii a doua noi unitati. In 2007 compania a raportat afaceri de zece milioane euro.

Pizza Hut a intrat pe piata romaneasca in 1994. La nivel international Pizza Hut este detinuta de lantul american Yum! Brands din care mai fac parte si restaurantele KFC. Kentuky Fried Chicken (KFC) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri