Consiliul de administratie al Complexului Energetic a convocat Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) pe 14 noiembrie.

Pe ordinea de zi a AGOA, se va afla si aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008 si stabilirea limitelor de remunerare bruta a directorului general in conformitate cu prevederile legale in vigoare si hotararea Colegiului director al AVAS nr. 33/22 iulie 2008.

Complexul Energetic Rovinari a avut in primul semestru din acest an un profit net de 43,9 milioane lei, mai mic cu circa 40% fata de semestrul I din 2007, de 73,2 milioane lei, din cauza ca nu a functionat cu toata capacitatea.
CE Rovinari este producator de energie electrica si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Actionariatul companiei este format din Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 76,27% din actiuni si din Fondul Proprietatea, care are 23,73% din actiuni.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.