Spar Romania, reteaua de retail care opereaza 17 supermarketuri pe piata locala, a numit recent un nou director general in persoana Soranei Georgia (foto) care il inlocuieste astfel pe Rino Tizzanini care si-a anuntat plecarea din companie.
Noul director general al Spar va urmari indeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale companiei, unul dintre cele mai importante fiind atingerea unui numar de 55 de magazine in Romania pe termen mediu.

Experienta Soranei Georgia numara mai mult de 10 ani in functii de conducere in cadrul grupului Metro, in reteaua de Cash & Carry si in Real Hypermarket, atat in tara cat si la nivel international.

Astfel, Sorana Georgia a ocupat de-a lungul timpului pozitiile de director de operatiuni in cadrul Real Hypermarket Polonia (2005 – 2006 si 2007 – 2008), director de dezvoltare proiecte speciale pentru Bulgaria (2006 – 2007), director de operatiuni Metro Cash & Carry Romania (2003 – 2005), director regional pentru zona de Nord in cadrul Metro Group Polonia (2001 – 2003), iar intre 1997 – 2001 a fost succesiv director al magazinelor Metro Cash & Carry din Timisoara si Brasov.

Schimbari in managementul Spar Romania au avut loc si la nivelul echipei de marketing. Aceasta va fi coordonata de catre Gabriela Mengher, de pe pozitia de director de marketing. Anterior, Gabriela Mengher a fost timp de 7 ani director de marketing in cadrul Profi Timisoara, precum si director de marketing, cercetare si dezvoltare pentru Kandia.

Mircea Cristian este noul director de resurse umane al Spar Romania. In ultimii 2 ani, acesta a ocupat functia de director de resurse umane la Carpatair, iar anterior a detinut pozitiile de director de munca, egalitate de sansa si familie pe judetul Timis timp de 2 ani si aceea de Lector pentru Camera de Comert si Industrie Timisoara timp de 3 ani.

Atributiile sale in cadrul Spar vor viza in principal extinderea echipei in conformitate cu planurile de dezvoltare ale companiei.

Incepand cu luna august a anului 2006, Spar a deschis magazine in Arad, Resita, Deva, Odorheiu-Secuiesc, Alba Iulia (3 magazine), Targu-Mures, Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe, Petrosani, Constanta si Chisineu-Cris. Recent, reteaua s-a imbogatit cu un nou magazin deschis la Ineu in judetul Arad, ajungand astfel la un numar de 17 unitati comerciale pe piata locala si un numar de 1000 angajati.

La nivel mondial, Spar totalizeaza un numar de peste 14.000 de magazine, o cifra de afaceri totala de peste 27 miliarde de euro in 2007 si se extinde pe 4 continente in 33 de tari.

Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri