"Si noi depindem de export, ca orice firma exportatoare, ca urmare ne afecteaza criza economica mondiala. In aceste conditii, productia la combinatul siderurgic de la Hunedora se va reduce in trimestrul IV cu 50%. Luna octombrie vom functiona normal, dar, incepand din luna noiembrie, productia combinatului siderurgic de la Hunedoara va fi la jumatate fata de cat este in prezent. In plus, pe 10 decembrie, vom opri functionarea combinatului, pana pe 5 ianuarie, din cauza unor lucrari de investitii la Otelarie. Toata aceasta situatie nu duce automat si la disponibilizari. Vom mentine personalul pe care il avem in prezent, adica 1.242 de oameni”, a declarat, citat de NewsIn, Remus Patan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Directorul general de la ArcelorMittal Hunedoara spera ca in scurt timp productia combinatului siderurgic de la Hunedoara sa revina la normal. Administratia combinatului siderurgic de la Hunedoara sustine ca temerile sindicalistilor din ArcelorMittal Hunedoara ca vor fi disponibilizati nu sunt justificate.

La randul sau, liderul Sindicatului Solidaritatea din ArcelorMittal Hunedoara, Adrian Mititelu, a declarat ca oricum activitatea combinatului siderurgic de la Hunedoara va fi redusa incepand de la sfarsitul acestui an deoarece vor avea loc lucrari de investitii. "Sper sa nu se faca disponibilizari de personal, iar, daca vor fi, atunci vom cere administratiei sume mai importante fata de cum se dadeau pana acum la disponibilizari. Patronul Mittal nu vrea sa produca pe stoc, acum in plina criza economica. Dar, sigur va urma un boom in domeniul constructiilor”, a declarat liderul sindical.

Combinatul din Hunedoara produce tagle pentru tevi, profile grele mijlocii si usoare, otel beton, sarma, profile speciale si pentru minerit. Fostul combinat Siderurgica Hunedoara a fost privatizat in aprilie 2004. Tinta de productie propusa pentru acest an la ArcelorMittal Hunedoara este de 300.000 de tone de produse finite.

Citeste si:

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

La combinatul siderurgic din Galati, a inceput deja, luni, procesul de oprire a instalatiilor, pe fondul crizei economice mondiale. Potrivit liderilor sindicatului Solidaritatea de pe platforma industriala galateana, mai multe instalatii au fost deja oprite, iar pentru altele s-a stabilit deja un calendar de inchidere.