Reteaua Praktiker Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de do-it-yourself, va ajunge la sfarsitul saptamanii viitoare la 24 de unitati, odata cu deschiderea unui nou magazin, in orasul Buzau. Investitia companiei in acest proiect se ridica la aproximativ 11,8 milioane euro.
Noul magazin Praktiker are o suprafata totala de vanzare de aproximativ 6.800 mp si dispune de o parcare cu peste 200 de locuri. Echipa care va lucra pentru aceasta unitate este formata din aproximativ 100 de persoane. In afara de Buzau, in regiunea de sud-est a tarii compania este prezenta la Constanta, Braila si Galati.

„Investitia in noul magazin Praktiker de la Buzau face parte din procesul de consolidare a prezentei noastre in regiunea de sud-est a tarii”, a declarat Guenter Vosskaemper (foto), director general Praktiker Romania. „In aceasta regiune, am reusit sa ajungem in mai multe orase importante, cuprinse in planul nostru de extindere. Este un rezultat ce ne plaseaza pe o pozitie puternica din perspectiva potentialului de dezvoltare pe care il au aceste orase”, a mai adaugat acesta.

Anul acesta, Praktiker Romania a inceput procesul de extindere a retelei la Deva, in luna iunie. Tot in iunie, compania a finalizat si al doilea proiect din planul pentru 2008, la Pitesti. A urmat deschiderea celui de-al doilea magazin Praktiker din Iasi, la inceputul lunii august. Unitatea de la Buzau este astfel a patra pe care compania o inaugureaza in 2008.

Odata cu intrarea in Buzau, compania isi extinde prezenta in 20 de orase din tara. Celelalte unitati Praktiker se afla in Bucuresti (3 magazine), Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Bacau, Timisoara (2 magazine), Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi (2 magazine), Targoviste, Deva si Pitesti.

Reteaua Praktiker, cea mai extinsa retea specializata do-it-yourself din tara, acopera o suprafata de vanzare totala de aproximativ 160.000 mp.

Valoarea investitiilor Praktiker Romania, cumulate de la inceputul activitatii, in 2002, se ridica la peste 230 milioane euro. Intr-un interval de 1-2 ani, compania isi va mari reteaua de magazine la peste 30 de unitati in intreaga tara, acest proces urmand sa includa toate orasele cu mai mult 120.000 de locuitori.

Compania a incheiat prima jumatate a anului 2008 cu un nivel al vanzarilor de 128,5 milioane euro, insemnand o crestere de 18,5% fata de aceeasi perioada din 2007.

Praktiker Romania are in prezent aproximativ 3.000 de angajati.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri