Grupul Henkel Romania ar putea renunta la dezvoltarea fabricii de adezivi din zona Moldovei, in cazul in care sectorul constructiilor va stagna, a declarat directorul de marketing al Diviziei de Adezivi Henkel Romania, Andrei Dumitrescu (foto).

Potrivit acestuia, sistarea investitiei, estimata la 10 milioane de euro, este putin probabila, in contextul in care industria constructiilor inregistraza in Romania evolutii notabile.

"In momentul de fata sunem foarte aproape de a achizitiona terenul pe care urmeaza sa se ridice fabrica cu o capacitate de productie de 200.000 tone, iar constructia unitatii ar putea incepe la 8 - 9 luni dupa acesta", a mentionat Dumitrescu.

In ce priveste viitoarele investitii ale Diviziei de Adezivi are in vedere extinderea capacitatii de productie printr-o linie de tencuieli la fabrica pe care compania o detine la Campia Turzii, potrivit NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, noua fabrica ce urmeaza a fi ridicata in zona Moldovei va contribui la marirea capacitatii productiei de adezivi a companiei, care va ajunge astfel la 600.000-650.000 de tone de adezivi.

Cea mai importanta investitie realizata de Henkel in Romania in 2007, a fost deschiderea fabricii de la Campia Turzii dupa o investitie de zece milioane euro. Pana in prezent, valoarea totala a investitiilor Henkel la noi in tara in capacitati de productie s-a ridicat la 30 milioane euro.

Piata de adezivi pentru constructii va inregistra anul acesta un ritm de crestere de 10-15%, mult mai mic decat in 2007, influentat si de numarul scazut de tranzactii imobiliare, si va ajunge la un total de 140 de milioane de euro, au mai declarat marti reprezentantii companiei.

Divizia de adezivi a Henkel Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 70 milioane euro, in crestere cu 40% fata de 2006 si viza initial pentru 2008, un procent de crestere de peste 40%. Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe).

Henkel Romania are in prezent 600 angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii. La nivel mondial, Henkel, una dintre companiile mentionate in topul Fortune Global 500, a realizat in anul fiscal 2007, vanzari in valoare de 13,074 miliarde euro. Henkel are peste 52.000 de angajati in intreaga lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kaufland România dă un bonus angajaților de 1,6 milioane de euro 
Setari Cookie-uri