Alro SA a primit certificatul de performanta NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformarea cu cerintele industriei aerospatiale, dupa testarea aliajelor din aluminiu produse la Slatina, a anuntat compania.
Potrivit companiei, acreditarea a fost primita in luna septembrie, pentru o perioada de un an, si reprezinta unul din rezultatele programului de investitii al Alro, concentrat pe diversificarea productiei, cresterea livrarilor de bunuri cu valoare adaugata mare si imbunatatirea calitatii acestora.

In ultimii sase ani, compania a investit peste 270 milioane de dolari in proiecte tehnologice si de mediu, imbunatatind oferta de produse si calitatea acestor. In acest an, Alro a finalizat modernizarea laminorului de benzi la rece, in urma unei investitii de 4,8 milioane de dolari, dubland astfel capacitatea de productie a acestuia la 36.000 tpa si crescand calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile.

Alro Slatina a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit net de circa 219 milioane lei (59,6 milioane euro), cu 8% sub nivelul atins in aceeasi perioada din 2007, de 238,7 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 999,58 milioane lei (272,36 milioane euro) in primele sase luni din 2008, cu 9,36% mai putin decat in perioada echivalenta din 2007, cand cifra de afaceri afisata a fost de 1,1 miliarde lei.

Alro Slatina are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul principal al Alro este grupul Vimetco NV (fost Marco), care controleaza circa 84,19% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are o participatie de 9,93%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri