RematHolding a inaugurat prima instalatie tip shredder pentru reciclarea autovehiculelor scoase din uz din Romania, in urma unei investitie de circa 9,7 milioane euro, ce va permite refolosirea in productie a peste 300.000 tone fier prelucrat din deseuri pe an.
Potrivit directorului general al RematHolding, Mihai Sofian, instalatia este prima de acest fel din Europa de Est, deoarece foloseste tehnologie cu nisip, "care este mult mai ecologica decat tehnologia cu apa utilizata in alte state", si permite prelucrarea tuturor tipurilor de deseuri.

"Shredderul toaca zilnic 1.000 tone deseuri pe ora, rezultand 55 tone de produs finit. Fierul il vindem combinatelor din Romania, in timp ce cuprul, bronzul, arama etc. le putem exporta in intreaga lume", a mai spus Sofian.

Ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, a declarat ca prin inaugurarea shredder-ului ar putea fi atinse tintele asumate prin aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la categoria deseuri din vehicule scoase din uz.

"Instalatia, inaugurata astazi, care permite reciclarea a 85% dintr-un vehicul, va fi completata, pana cel tarziu luna viitoare, cu o alta instalatie care va permite sortarea calitativa a restului de deseuri, urmand sa ajungem sa reciclam si sa valorificam aproape integral autovehiculele scoase din uz", a declarat seful Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Prima instalatie a fost realizata integral din banii companiei, in timp ce pentru a doua, care va fi inaugurata in 4 noiembrie, RematHolding a primit circa un milion de euro de la Administratia Fondului de Mediu (AFM).
In acelasi timp, Petru Ianc, sef de directie in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), a spus ca investitia contribuie la eficientizarea fierului vechi.

"Remat a creat o sursa utila de materii prime pentru industria otelului si nu numai, urmand a reintra in productie intre 300.000 si 350.000 tone materii prime. O tona de fier vechi inlocuieste 3 tone minereu de fier si circa 1 tona minereu de carbune, asadar avantajele sunt evidente", a declarat Ianc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri