"Planurile noastre initiale au fost acelea de a construi inca o fabrica noua pentru productia de branzeturi. Dar, dupa experienta proiectului greenfield de la Oiejdea care a presupus mult timp, depasirea bugetului initial de investitii si costuri operationale mari pentru pornirea fabricii, am decis ca cea mai buna si inteleapta strategie pentru demararea productiei de branzeturi si expansiunea in piata este o achizitie locala. Asa am cumparat pachetul majoritar de actiuni al producatorului Raraul SA", a declarat presedintele Albalact Alba Iulia, Raul Ciurtin (foto).

Albalact a ales producatorul Raraul Campulung Moldovenesc pentru ca este o societate cu o traditie de peste 40 de ani in industria lactatelor care a investit serios in modernizare si acreditare. Compania Albalact intentioneaza sa investeasca peste doua milioane de euro pentru cresterea productiei de branzeturi in fabrica Raraul.

Raraul SA a fost privatizata in anul 1994 intr-una din primele achizitii de tip MEBO (preluare de catre angajati si conducere) din industria romaneasca de lactate.

Raraul S.A. este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum. In anul 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 16.182.876 lei si profit net de 438.351 lei.

Albalact a fost privatizata in anul 1999 si este listata la categoria a II-a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact se afla in acest moment pe locul patru in topul producatorilor de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza.

Citeste si:

Albalact a obtinut in primul semestru un profit net de 964.693 lei (262.000 euro), de sapte ori mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand acesta s-a cifrat la 6,85 milioane lei.

Afacerile la sase luni ale producatorului de lactate au sporit cu 19%, la 89,03 milioane lei (24,26 milioane euro), fata de intervalul similar din 2007, cand cifra de afaceri s-a ridicat la 74,82 milioane lei.

In 2007, Albalact a inregistrat o cifra de afaceri de 154.647.477 lei si profituri nete de 3.236.032 lei.

Potrivit ultimelor raportari, principalii actionari ai companiei erau fondul de investitii RC2, care controla 18,87% din capitalul social, Ciurtin Petru, cu 31,74% din actiuni si Ciurtin Petru-Raul, cu 14,22%.