In schimb, cuantumul daunelor platite de companie in primele noua luni a crescut cu 60% pana la 40 milioane lei (11 milioane euro). In aceeasi perioada a anului trecut, EuroIns Romania a platit daune de 25 milioane lei, se arata in comunicat.

Cat priveste volumul de afaceri, evolutia cea mai importanta s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor agricole, unde primele brute subscrise insumau circa 1,5 milioane lei la 31 august. Din aceasta suma, peste 500.000 lei reprezinta prime brute subscrise pe polite de asigurare a efectivelor de animale, se mentioneaza in comunicat.

Pentru acest an, EuroIns Romania mizeaza pe afaceri de 1 milion euro pe segmentul de asigurarile agricole.

Rezultatele companiei se datoreaza in special dezvoltarii fortei de vanzari si a unei retele teritoriale puternice, se mai arata in comunicat.

Citeste si:

EuroIns Romania are o reteaua de 116 reprezentante, din care 23 in sistem franciza si 93 in regim propriu.

Compania de asigurari Euroins Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.