Compania farmaceutica MSD Romania, filiala locala a Merck Sharp & Dohme, a inregistrat, in primele opt luni ale lui 2008, vanzari in valoare de 23,1 milioane de euro (84,4 milioane de lei), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului precedent.
In prezent, compania are o cota de piata de 2,1%, in crestere cu 24% in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2007, ceea ce o situeaza printre primii cinci mari jucatori la nivel local, din punct de vedere al cresterii inregistrate. MSD Romania a finalizat anul trecut cu o cota de piata de 2% si un total de vanzari de 88,1 milioane de lei (24,1 milioane de euro).

Pentru ultimele 4 luni ale acestui an, conducerea companiei se asteapta la indeplinirea planului de afaceri, in ciuda perioadei marcate de incertitudini prin care trece piata farmaceutica locala. “Totul depinde de deciziile care se vor lua in sistem si care credem ca vor duce la o situatie de castig pentru toate partile implicate”, a declarat Agata Jakoncic, directorul general al MSD Romania.

“In comparatie cu alte tari din UE, in care subsidiarele MSD se bucura de o pozitie mai buna din punct de vedere al cotei de piata, MSD Romania are inca disponibilitati de crestere. Numai in anul acesta avem in vedere introducerea pe piata a doua noi produse, iar pentru anii care urmeaza avem in vedere si alte lansari. In momentul de fata, osteoporoza reprezinta o prioritate pentru MSD iar cu privire la aceasta, in afara produselor pe care le detinem la ora actuala, mai avem in pregatire noi medicamente deosebit de promitatoare pentru tratamentul acestei maladii.” a mai declarat director general MSD Romania.

Merck & Co., Inc. (Merck), care operează în multe ţări sub numele de Merck Sharp & Dohme (MSD) este o companie farmaceutică globală, axată pe cecetare. Înfiinţată în 1891, Merck dezvoltă, produce şi vinde vaccinuri şi medicamente din mai mult de 20 de categorii terapeutice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri