Cat vor plati firmele pentru fiecare punga nebiodegradabila

Taxa ecologica de 20 bani pentru fiecare punga confectionata din materiale nebiodegradabile va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009 si va fi platita de toate firmele care introduc pe piata asemenea ambalaje, a declarat presedintele Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Mihai Toti.

"Eco-taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare catre consumatorul final, iar valoarea acesteia se afiseaza la loc vizibil", a adaugat seful AFM, care a precizat ca daca prevederea nu va fi respectata contravenientii vor fi amendati.

Decizia a fost introdusa in noua lege a Fondului de Mediu, fosta Ordonanta de Guvern nr. 25/2008 privind administrarea Fondului de Mediu si are ca obiectiv diminuarea cantitatii de ambalaje din plastic existenta in Romania, in conditiile in care numai in 2007 au intrat peste 1.000 tone de ambalaje, dintre care au fost colectate si reciclate mai putin de jumatate (43%).

Firmele ar putea sa se axeze, potrivit reprezentantului AFM, pe producerea de pungi biodegradabile, din panusi de porumb, panza si hartie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri