Salariatii societatii Avioane Craiova SA si-au reluat protestul inceput saptamana trecuta, iar, potrivit liderului de sindicat, doar angajatii de la sectorul livrari lucreaza in acest moment.

Liderii de sindicat de la Fabrica de Avioane Craiova il acuza pe directorul general Anatolie Boldisor de incompatibilitate. „Noi ne continuam protestul. Nici azi nu se lucreaza intrucat, desi vineri ni se promisese macar o parte din bani, nici pana la aceasta ora angajatii nu si-au primit drepturile salariale. Protestul nostru este unul pasnic. Noi nu dorim sa ducem fabrica la faliment, de aceea se lucreaza la sectorul de livrari“, a declarat liderul de sindicat al Avioane Craiova, Victor Peta, potrivit NewsIn.

Potrivit sindicalistilor, din cei aproximativ 650 de angajati, doar 90 lucreaza.

Despre directorul general, Victor Peta a spus ca este incompatibil cu functia, intrucat ar fi actionar la trei firme din Bacau si administrator la o a patra, firme care au ca obiect de activitate producerea de piese pentru aparatele de zbor. "Conform Legii 31/1990, o persoana care are o functie de conducere la stat, nu poate avea aceeasi functie si in sectorul privat. Automat trebuie revocat din functie si trebuie sa plateasca daune. Anatolie Boldisor se regaseste in Registrului Comertului in calitate de asociat unic al SC Pavione Prodcom SRL, care are ca obiect de activitate fabricarea de aeronave si nave spatiale. SC ORC STL si Mad Glass SRL din Bacau au ca obiect de activitate repararea de aeronave“, a afirmat Victor Peta.

Angajatii societatii Avioane Craiova au declansat, joi, o greva spontana, peste 600 de angajati protestand in fata fabricii. Ei au refuzat sa intre la lucru pentru ca nu le-au fost platite salariile pe o parte din luna august si pe luna septembrie. Pe langa plata drepturilor banesti, protestatarii mai cer si demisia directorului general al fabricii, Anatolie Boldisor, pe care il considera responsabil pentru situatia in care se afla fabrica.

AVAS relanseaza, luni, la privatizare Avioane Craiova, oferind spre vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,9778% din capitalul social al companiei, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit acesteia, vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Data limita pana la care se pot depune Documentele de participare si Ofertele finale este 24 noiembrie 2008.

In procesul de privatizare anterior, AVAS a luat decizia de a nu semna un contract de vanzare – cumparare de actiuni ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova fara ca Aero Vodochody, compania interesata de privatizare, sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 sOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati. Avioane Craiova dispune de personal de conceptie si de executie cu un inalt grad de specializare si competenta in domeniul aeronautic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si