Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mandatat reprezentantul sau din CA al Avioane Craiova sa voteze pe 22 octombrie schimbarea din functie a directorului general al acestei societati.

"Pana la finalizarea procedurii de privatizare prin publicarea anuntului de privatizare, AVAS va lua toate masurile pentru ca situatia societatii comerciale sa nu se inrautateasca. Prima masura pe care a luat-o, in acest sens, a fost aceea de a acorda mandat reprezentantului sau in Consiliul de Administratie de la S.C. Avioane S.A. Craiova, ce va avea lor miercuri, 22 octombrie 2008, sa voteze pentru schimbarea din functie a directorului general al acestei societati", afirma reprezentantii companiei.

Totodata AVAS face apel la toti angajatii pentru a nu inrautati situatia societatii aflata in plin proces de privatizare.

"Indiferent cat de bine pregatiti sunt salariatii unei societati sau cat de atractiva este compania, protestele de strada prelungite nu au nici pe departe rolul de a atrage potentialii investitori", mai declara acestia.

Noul director va fi ales tot de catre consiliul de administratie, insa deocamdata nu se cunoaste propunerea pentru aceasta functie.

Salariatii societatii Avioane Craiova SA si-au reluat protestul inceput saptamana trecuta, iar, potrivit liderului de sindicat Victor Peta, doar angajatii de la sectorul livrari lucreaza in acest moment, potrivit NewsIn.
Conform sindicalistilor, din cei aproximativ 650 de angajati, doar 90 lucreaza.

Despre directorul general, Victor Peta a spus ca este incompatibil cu functia, intrucat ar fi actionar la trei firme din Bacau si administrator la o a patra, firme care au ca obiect de activitate producerea de piese pentru aparatele de zbor.

Angajatii societatii Avioane Craiova au declansat, pe 16 octombrie, o greva spontana, peste 600 de angajati protestand in fata fabricii. Ei au refuzat sa intre la lucru pentru ca nu le-au fost platite salariile pe o parte din luna august si pe luna septembrie. Pe langa plata drepturilor banesti, protestatarii mai cer si demisia directorului general al fabricii, Anatolie Boldisor, pe care il considera responsabil pentru situatia in care se afla fabrica.

AVAS relanseaza, luni, la privatizare Avioane Craiova, oferind spre vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,9778% din capitalul social al companiei, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit acesteia, vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Data limita pana la care se pot depune Documentele de participare si Ofertele finale este 24 noiembrie 2008.

In procesul de privatizare anterior, AVAS a luat decizia de a nu semna un contract de vanzare – cumparare de actiuni ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova fara ca Aero Vodochody, compania interesata de privatizare, sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si
reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 sOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati. Avioane Craiova dispune de personal de conceptie si de executie cu un inalt grad de specializare si competenta in domeniul aeronautic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Olguta Vasilescu vrea privatizarea Fabricii de Avioane de la Craiova