OMV, cea mai mare companie petroliera din Europa Centrala, a anuntat luni ca va cobori valoarea contabila a activelor rafinariei Arpechim cu circa 160 milioane dolari, din cauza consumului energetic, a costurilor fixe foarte ridicate si a randamentului nesatisfacator al produselor, scrie Bloomberg.
OMV a cumparat rafinaria in 2004, cand a preluat SNP Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania.

OMV a mai anuntat luni ca productia de petrol si de gaze naturale a crescut in al treilea trimestru cu 1,9% fata de trimestrul precedent, sustinuta de majorarea volumelor in Austria.

Productia a crescut la 316.000 barili echivalent de petrol pe zi, de la 310.000 barili in al doilea trimestru, a anuntat grupul austriac OMV pe pagina sa de internet. Marja de rafinare a companiei, diferenta dintre pretul petrolului nerafinat si pretul produselor rafinate, a scazut la 6,24 dolari, de la 6,76 dolari in trimestrul precedent, potrivit OMV.

Productia Petrom a fost de 193.000 barili echivalent pentrol/zi, in scadere fata de 194,000 bep/zi, in al doilea trimestru.

In ceea ce priveste sectorul gazelor, Petrom a avut o productie de 1,05 miliarde metri cubi, in scadere fata de 1,15 miliarde metri cubi, in al doilea trimestru.

OMV a investit in sectorul productiei din Austria, Romania si Kazahstan, pentru a compensa scaderea productiei in campurile petroliere din Marea Nordului. Compania urmareste sa majoreze productia la 400.000 barili in 2010 si sa obtina o capacitate suplimentara de productie de 100.000 barili.

"Definitivarea dezvoltarii campurilor Strasshof si Ebenthal din Austria a oferit cantitati suplimentare de gaze naturale", a anuntat OMV, in timp ce productia din Romania si Marea Britanie nu a atins capacitatea maxima, din cauza lucrarilor de intretinere.

OMV a vandut in al treilea trimestru 5.81 miliarde tone produse rafinate, cantitate putin schimbata fata de trimestrul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri