Piata interna de morarit si panificatie va atinge anul acesta doua miliarde de euro in crestere cu 15% fata de 2007, a declarat luni in cadrul celei de-a treia conferinte anuale a Districtului IAOM EURASIA, secretarul general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Sorin Chelmu.
Reprezentantul ministerului a mai spus ca aceasta crestere se datoreaza ritmului sustinut de investitii. Sorin Chelmu a adaugat ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru sectoul de morarit si panificatie sunt alocate fonduri de 80 miliarde de euro.

"Absorbtia fondurilor va avea ca efect cresterea si eficientizarea productiei si asigurarea cresterii calitatii prin investitiile in cercetare si dezvoltare", a mai spus acesta.

Consumul de paine a scazut in Romania anul acesta cu 1,5 kilograme, ajungand la 112 kilograme pe cap de locuitor, a declarat la inceputul lunii octombrie pentru NewsIn Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie, Rompan. Pe de alta parte, Popescu a precizat ca, odata cu scaderea consumului de paine, s-a inregistrat o crestere a pietei produselor de patiserie.

"In 2008, consumul total al produselor din cereale a scazut cu 0,2%. O crestere au inregistrat produsele de patiserie, cu 12% mai mult comparativ cu anul trecut", sustinea reprezentantul Rompan, prezent la cea de-a opta editie a Targului de Paine.

Referitor la scaderea consumului, Popescu spunea ca tendinta este de a ne plasa in contextul european, unde media consumului anual de paine este de aproximativ 80 de kilograme pe cap de locuitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri