Reprezentantul ministerului a mai spus ca aceasta crestere se datoreaza ritmului sustinut de investitii. Sorin Chelmu a adaugat ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru sectoul de morarit si panificatie sunt alocate fonduri de 80 miliarde de euro.

"Absorbtia fondurilor va avea ca efect cresterea si eficientizarea productiei si asigurarea cresterii calitatii prin investitiile in cercetare si dezvoltare", a mai spus acesta.

Consumul de paine a scazut in Romania anul acesta cu 1,5 kilograme, ajungand la 112 kilograme pe cap de locuitor, a declarat la inceputul lunii octombrie pentru NewsIn Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie, Rompan. Pe de alta parte, Popescu a precizat ca, odata cu scaderea consumului de paine, s-a inregistrat o crestere a pietei produselor de patiserie.

Citeste si:

"In 2008, consumul total al produselor din cereale a scazut cu 0,2%. O crestere au inregistrat produsele de patiserie, cu 12% mai mult comparativ cu anul trecut", sustinea reprezentantul Rompan, prezent la cea de-a opta editie a Targului de Paine.

Referitor la scaderea consumului, Popescu spunea ca tendinta este de a ne plasa in contextul european, unde media consumului anual de paine este de aproximativ 80 de kilograme pe cap de locuitor.