Teraplast, unul din cei mai mari procesatori de PVC din Romania, a finalizat relocarea fabricii de tevi PVC in Parcul Industrial de la Saratel, investitia de peste 4,24 mil euro fiind orientata inspre constructia fabricii, relocarea liniilor din vechea unitate, achizitia de noi linii de productie.
Noua fabrica de tevi PVC de la Saratel va avea o capacitate de productie de 22.000 tone anual, dublu fata de cea detinuta in vechea unitate de productie din Bistrita, potrivit conducerii companiei.

"Relocarea la Saratel va genera avantaje multiple pentru companie, cele mai importante dintre acestea fiind reducerea costurilor cu personalul cu aproximativ 20%, fluidizarea fluxurilor de productie, precum si reducerea timpilor de incarcare a produselor finite cu aproximativ 30%. In plus, introducerea celor mai avansate tehnologii de lucru va diminua efortul fizic al angajatilor si va creste calitatea produselor executate", a declarat directorul general adjunct tehnic-productie, Ioan Galea, citat de NewsIn.

Fabrica de produse PVC de la Saratel are o suprafata totala de 1,24 hectare si incepand de la jumatatea lunii octombrie, grupul realizeaza in noua locatie tot necesarul de teava PVC, raportat la bugetul stabilit. Potrivit reprezentantilor companiei, langa fabrica de la Saratel va exista si un depozit deschis de teava PVC, cu o suprafata totala de 2,4 hectare.

Concomitent cu activitatea de relocare, Teraplast a realizat si imbunatatirea tegnologica si revizia generala a celor patru lunii de productie mutate din Bistrita. Astfel, pe langa productia de tevi PVC in noua fabrica va fi relocata, incepand cu 15 noiembrie, si productia de granule PVC, care momentan se realizeaza pe platforma industriala Teraplast din Bistrita. In cazul acestor produse, o data cu finalizarea relocarii, capacitatea de granulare va creste pana la 50 tone/zi, fata de 28 tone/zi in prezent.

Parcul Industrial Teraplast de la Saratel are o suprafata totala de circa 22 de hectare si in perioada urmatoare aici vor fi relocate si integrate majoritatea fabricilor Grupului, inclusiv cea detinuta de societatea Politub. Exceptie vor face fabricile de teracota si de tamplarie PVC, marca Orizont, care vor ramane in locatiile actuale.


Grupul Teraplast Bistrita include subsidiarele Teraplast, Plastsistem si Politub. Plastsistem produce panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Grupul Teraplast si-a bugetat pentru urmatorii cinci ani investitii totale de 66 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind in derulare anul acesta. Programul de investitii din perioada 2008-2013 cuprinde constructia noilor fabrici in parcul industrial din Saratel, extinderea capacitatilor de productie, precum si dezvoltarea regionala.

Incepand din 2 iulie a.c. compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 1 iulie 2008, sunt Dorel Goia (33,15%), Emanoil Viciu (20,55%) si SIF Banat-Crisana (11,38%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri