Producatorul de gaze detinut de stat, Romgaz, investeste in total aproape 5,8 milioane lei la sonda 140 Miercurea Nirajului, din judetul Mures, pentru care va organiza doua licitatii deschise, potrivit datelor postate de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Investitia prevede lucrari de foraj si de explorare, probe de productie si instalatie tehnologica de suprafata la sonda, dar si achizitia de fluide de foraj, sape de foraj industrial si managementul deseurilor la sonda.

Sonda se va situa in extravilanul satului Mosuni, localitatea Miercurea Nirajului, judet Mures.

Pentru acest proiect se vor organiza doua licitatii diferite, una pentru lucrarile de foraj propiu-zise, contract in valoare de 4,9 milioane lei si alta pentru achizitia materialelor necesare, in valoare de 0,9 milioane lei. Data limita pentru depunerea documentelor de participare este 5, respectiv 7 noiembrie. Contractele au ca termen limita de finalizare sase luni si respectiv doua luni, de la data atribuirii.

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Compania a avut in 2007 o productie de circa cinci miliarde metri cubi gaze naturale, aproape o treime din consumul anul al tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Primele estimari pentru dividendele de anul viitor