Vanzarile nete ale Zentiva Romania in perioada ianuarie-septembrie 2008 au inregistrat cresteri de doar 2%, raportat in lei, in timp ce la nivel de grup vanzarile Zentiva N.V. au sporit in primele 9 luni cu 18% (calculate in CZK), pe fondul cresterii constante a vazarilor din Turcia (+22% in moneda locala).
In ceea ce priveste vanzarile nete ale Zentiva Romania in cel de-al treilea trimestru al acestui an, acestea s-au dublat comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007.

„Evolutia favorabila a rezultatelor de vanzari ale companiei Zentiva in Romania reflecta in mod direct reconsolidarea activitatii pe plan local si beneficiile schimbarilor de strategie initiate in ultimul an care au prevazut reorientarea concentrarii dinspre cota de piata catre optimizarea capitalului de lucru, eficientizarea costurilor si profitabilitatea financiara. Toate acestea au condus la consolidarea si dezvoltarea infrastructurii operationale si la durabilitatea afacerii”, a declarat Dragos Damian (foto), director general Zentiva.

„Business-ul din Romania este acum intr-o forma mult mai buna”, a remarcat si Jiri Michal, presedinte si director General al Zentiva N.V.

Evolutiile pozitive din Turcia, Romania si Rusia ii permit grupului sa contrabalanseze scaderile anticipate din Cehia (-11%), cauzate in mare masura de introducerea taxelor obligatorii la vizita la doctor si la eliberarea de retete, decizie implementata la inceputul anului.

„Daca ne-am raporta la o rata constanta de schimb, cresterea vanzarilor Zentiva ar fi putut fi de 28%. Insa consolidarea continua a coroanei cehesti (CZK) a condus la o crestere inregistrata de doar 18%”, a explicat Jiri Michal.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia.

Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.

Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF Holding B.V. (21,6%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 29,9% din actiunile companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri