In ceea ce priveste vanzarile nete ale Zentiva Romania in cel de-al treilea trimestru al acestui an, acestea s-au dublat comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007.

„Evolutia favorabila a rezultatelor de vanzari ale companiei Zentiva in Romania reflecta in mod direct reconsolidarea activitatii pe plan local si beneficiile schimbarilor de strategie initiate in ultimul an care au prevazut reorientarea concentrarii dinspre cota de piata catre optimizarea capitalului de lucru, eficientizarea costurilor si profitabilitatea financiara. Toate acestea au condus la consolidarea si dezvoltarea infrastructurii operationale si la durabilitatea afacerii”, a declarat Dragos Damian (foto), director general Zentiva.

„Business-ul din Romania este acum intr-o forma mult mai buna”, a remarcat si Jiri Michal, presedinte si director General al Zentiva N.V.

Evolutiile pozitive din Turcia, Romania si Rusia ii permit grupului sa contrabalanseze scaderile anticipate din Cehia (-11%), cauzate in mare masura de introducerea taxelor obligatorii la vizita la doctor si la eliberarea de retete, decizie implementata la inceputul anului.

Citeste si:

„Daca ne-am raporta la o rata constanta de schimb, cresterea vanzarilor Zentiva ar fi putut fi de 28%. Insa consolidarea continua a coroanei cehesti (CZK) a condus la o crestere inregistrata de doar 18%”, a explicat Jiri Michal.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia.

Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.

Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF Holding B.V. (21,6%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 29,9% din actiunile companiei.