McDonald\'s, cel mai mare lant de restaurante din lume, a afisat miercuri un profit net de 1,19 miliarde dolari in trimestrul al treilea, dupa ce clientii afectati de scumpirea alimentelor au cumparat sandvisuri care costa 1 dolar, potrivit Bloomberg.

Profitul net al lantului de restaurante a urcat la 1,19 miliarde dolari, respectiv 1,05 dolari/actiune, comparativ cu 1,07 miliarde dolari, adica 89 centi/actiune, in trimestrul al treilea din 2007, potrivit rezultatelor financiare ale companiei.

Profitul McDonald's a depasit estimarile analistilor, dupa o crestere a vanzarilor la 6,27 miliarde dolari, de la 5,9 miliarde dolari, in aceeasi perioada a anului trecut.

McDonald's a avut vanzari mai mari decat restaurante mai scumpe din Statele Unite, pentru ca a facut reclama unei specialitati cu cafea, ceaiului rece vandut cu 1 dolar si ofertei de sandvisuri vandute tot la pret de 1 dolar.

McDonald's a avut de castigat de la "oamenii care trec prin vremuri grele acum si care nu mai cheltuiesc la fel de multi bani pe mancare cumparata la discretie", a spus, intr-un interviu acordat in 16 octombrie pentru Bloomberg Television, strategul sef pentru investitii de la YCMNet Advisors, Michael Yoshikami


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Revolut angajeaza peste 200 de persoane in urmatoarele 6 luni