Compania Energetica Nationala (CEN) ar putea fi functionala in martie 2009, daca in luna noiembrie a acestui an Consiliul Concurentei isi va da avizul, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.
"Daca in cursul lunii noiembrie vom primi acodul Consiliului Concurentei in luna martie anul viitor Compania ar putea fi functionala", a spus Teodor Atanasiu, dupa intalnirea de ieri pe care a avut-o cu sindicalistii Hidrosind.

Acesta a precizat ca Ordonanta de Guvern cu privire la infiintarea CEN va fi publicata in Monitorul Oficial dupa ce va primi avizul Consiliului Concurentei.

Conducerea AVAS s-a intalnit miercuri cu lideri de sindicatului Hidrosind pentru a discuta anumite aspecte legate de infiintarea Companiei Energetice Nationale.

"Le-am explicat ca modificarea actionariatului nu va schimba climatul in societate. (...) Manie (joi - n.red.) sunt dispus sa dau o declaratie de intentie ca nu vom modifica programul de dezvoltare al Hidroelectrica", a mai spus presedintele AVAS.

Acesta a subliniat faptul ca nu vor fi reduceri de personal ci din potriva numarul final al acestora va fi mai mare. Joi, sindicalistii Hidrosind se vor intalni cu reprezentantii AVAS pentru noi discutii.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica vor face parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica va prelua actiunile acestor companii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri