Primarul din Santana, Viorel Enache, a declarat ca investitia va fi realizata in Zona Industriala a orasului, iar primele lucrari vor incepe in acest an. „Lucrarile de constructie la prima hala sunt estimate sa fie finalizate pana in luna octombrie a anului viitor. In prima etapa este prevazuta o investitie de 20 milioane euro“, a mentionat Enache, potrivit NewsIn.

Edilul a mai spus ca in cea de a doua etapa va fi realizata cea de a doua hala, investitia fiind de 80 milioane euro.

„Dupa finalizarea primei hale, vor incepe lucrarile la cea de a doua. In urma investitiei facuta de compania din Austria vor fi 300 de locuri de munca. La Santana vor fi produse bare pentru autobuz, pentru metrou, tevi pentru constructii si alte componente industriale, toate din aluminiu“, a mai mentionat primarul orasului Santana.
Compania a recrutat deja o parte din personal, acesta fiind trimis la specializare in Austria.

Citeste si:

Viorel Enache a declarat, miercuri, ca Zona Industriala Santana, realizata in parteneriat public-privat cu compania italiana Proitaliana, va atrage, in urmatorii trei ani, alte investitii ale companiilor romanesti si straine si vor fi create peste 1.000 de locuri de munca.

Principalele activitati de productie ale unitatilor din Zona Industriala Santana sunt din domeniul industriei textile, alimentare si a componentelor auto