Compania Rompetrol, care are ca actionar majoritar KazMunaiGaz din Kazakhstan va ieftini benzinele cu 5 bani/litru si motorinele cu 3 bani /litru, incepand de astazi, potrivit datelor companiei.

Benzina Rompetrol va fi mai ieftina cu 5 bani/litrui, incepand de astazi. Astfel, benzina Premium E4 va costa 3,75 lei/litru, benzina Efix 95 (Euro 4) va costa 3,80 lei/litru, iar sortimentul Euro Super 98 fara Plumb 4,43 lei/litru.

Rompetrol va ieftini totodata motorina cu 3 bani/litru.. Sortimentul Efix Diesel Euro 4 se va vinde cu 4,09 lei/litru, iar litrul de Super Euro 5 cu 4,38 lei/litru.

Anterior, compania Rompetrol a ieftinit preturile benzinelor si ale motorinelor comercializate in statiile proprii cu doi, respectiv trei bani pe litru, incepand de luni, 20 octombrie.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.
In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si