"Pot sa va spun ca, tinand cont de criza majora de ingineri de pe piata muncii mondiala, companiile isi doresc parteneriate pentru a-si asigura forta de munca. Avem parteneriate cu multe companii din domeniul IT, de exemplu Orange, IBM, HP, Siveco, care sunt permanent prezente in Universitate. De asemenea, si companiile din domeniul auto, cum ar fi Renault si Ford, sunt prezente. Aproape toate facultatile din cadrul Universitatii au parteneriate cu investitori sau intreprinderi din sfera lor de activitate", a adaugat Costoiu.

Potrivit directorului UPB, Politehnica are in ultimiii ani un program investitional extrem de curajos si ambitios. Din acest punct de vedere, in afara de sumele care vin de la bugetul de stat, o mare parte din investitiile in dezvoltarea bazei materiale vin din cercetare, aceasta realizandu-se pe baza de competitie atat din programele nationale, de la Ministerul Educatiei, de la Autoritatea Nationala de Cercetare si de la alte ministere si institutii guvernamentale dar si de la companii private.

"Companii de dimensiuni mari sau mici, care au investit pe parcursul ultimilor 4-5 ani sume apreciabile, continua sa investeasca. Exista parteneriate si investitii directe ale companiilor care au dorit sa puna la dispozitia studentilor cele mai moderne mijloace de invatamant.Ceea ce vreau sa subliniez, este ca aceste dotari vin ca urmare a unor parteneriate de cercetare, care vizeaza atat cercetarea cat si pregatirea angajatilor companiilor cat si a studentilor care isi desfasoarea activitatea la noi", a mentionat reprezentantul Politehnicii, citat de NewsIn.

Costoiu este convins ca vor creste atat investitiile cat si colaborarile, fiind o necesitate atat a universitatii cat si a companiilor. "Va creste pentru ca piata tehnologiei va impune acest lucru. Sa nu uitam ca targetul nostru este o colaborare permanenta cu aceste companii", a adaugat directorul general al Universitatii Politehnica.