"In ceea ce ne priveste, sectorul bancar-financiar, cat si departamentul fuziuni si achizitii nu sunt afectate in acest moment, lucrand la numeroase tranzactii. in plus, echipa de la litigii lucreaza in continuare la capacitate maxima la numeroase dosare. Domeniile care ar putea avea de castigat de pe urma crizei financiare sunt cele ale litigiilor si falimentului. De asemenea, domeniul corporatist, precum si cel al fuziunilor si achizitiilor vor ramane solide, atata timp cat investitorii, strategici sau financiari, inca percep Romania ca pe o economie in crestere, intr-o Uniune Europeana a carei crestere economica va fi aproape inexistenta", a spus Bryan Jardine, potrivit NewsIn.

Referitor la modul in care sunt influentate fuziunile transfrontaliere de criza financiara, Ancuta Leach, partner Wolf Theiss Bucuresti, considera ca in aceasta perioada companiile nu iau decizii majore de reorganizare. "in general, in perioadele de instabilitate financiara societatile nu iau decizii majore de structurare si reorganizare, de tipul fuziunilor transfrontaliere, decat in cazul in care tocmai aceasta instabilitate impune restructurari, din cauza situatiei economice dificile", a spus Ancuta Leach.

Pe plan intern biroul Wolf Theiss din Bucuresti a coordonat fuziunea dintre Banca Ion tiriac SA si HVB Bank Romania SA, fuziune care a fost finalizata in anul 2006, precum si fuziunea dintre HVB tiriac Bank SA si Unicredit Romania SA, care a fost finalizata in 2007.

Citeste si:

"Anticipam ca societatile ce activeaza in Romania sa devina interesate in viitorul apropiat in realizarea unor astfel de operatiuni", a mai spus Ancuta Leach.

Conform partner Wolf Theiss Viena, Niklas Schmidt, firma a fost implicata in ultimele luni intr-un numar de tranzactii avand ca obiect fuziuni transfrontaliere. "Saptamana aceasta voi inregistra o fuziune Luxemburg - Austria, iar in ianuarie o fuziune Cipru - Austria. (...) Pe viitor, asteptam ca acest numar de tranzactii sa creasca pe masura ce posibilitatile oferite de acest tip de restructurare devin cunoscute", a declarat Niklas Schmidt.

Wolf Theiss Bucuresti numara in prezent 32 de avocati romani si straini, iar pentru anul viitor, confor reprezentantilor biroului, se are in vedere o marire a numarului acestora. Wolf Theiss a fost infiintata la Viena in 1957 si are birouri in Praga (1998), Belgrad (2002), Bratislava (2002), Lublijana (2003), Zagreb (2003), Tirana (2004), Sarajevo (2005), Bucuresti (2005), Budapesta (2007) si Sofia (2008). in regiune firma are peste 300 de avocati.