Fuziunea a fost aprobata de catre actionarii celor doua firme la 7 octombrie. Transavia are calitatea de companie absorbanta, iar CerealCom Alba Iulia de firma absorbita.

In luna mai, directorul general Ioan Popa a anuntat ca Transavia a investit 17 milioane euro intr-o fabrica noua de procesare a carnii de pasare situata in judetul Alba, intrand astfel pe un nou segment de piata.

Noua unitate din Oiejdea are o capacitate de productie de 100 tone pe zi si se concentreaza pe doua tipuri de produse: carnaciori din carne de pui si produse premium - gata preparate - din piept de pui. Ioan Popa a spus ca prin acest brand, Transavia intra in categoria mezelurilor fiert-afumate. Sumele alocate pentru investitia in fabrica sunt asigurate in cea mai mare parte din resurse proprii.

Popa a precizat la acel moment ca productia va fi destinata in principal pietei interne, dar este evaluata si posibilitatea de a patrunde si pe piata externa, mai ales in Europa.

Citeste si:

Pentru acest an Transavia estimeaza o dublare a cifrei de afaceri de pana la 100 milioane de euro si un profit brut cel putin similar cu cel de anul trecut, in valoare de opt milioane euro.

Potrivit Directorul general al Transavia evolutia pozitiva a cifrei de afaceri se va datora cresterii productiei de carne de pasare la circa 50.000 tone pe an, inclusiv productia de la Avicola Brasov, dar si ca urmare a intrarii pe piata preparatelor din carne de pui.

Transavia este o societate pe actiuni cu capital privat integral romanesc si a fost infiintata in 1991, avand ca principal obiect de activitate cresterea pasarilor si comercializarea produselor din carne de pasare. In prezent, principalii concurenti la carnea de pasare sunt Agricola Bacau, Agrisol si Avicola Calarasi.