Piata articolelor si echipamentelor sportive de iarna va urca anul acesta cu pana la 40 la suta, pe fondul cresterii puterii de cumparare si a prognozei meteorologice favorabile sporturilor de sezon, au declarat, citati de NewsIn, proprietarii magazinelor de specialitate.
"Anul acesta estimam cresteri ale vanzarilor la articolele de imbracamite pentru iarna si a echipamentului sportiv de 40 la suta fata de perioada similiara din 2007. Mizam pe acesta crestere datorita trendurilor ascendente din ultimii ani, cauzate la randul lor de puterea de cumparare din ce in ce mai mare", a precizat proprietarul magazinului de nisa MM Sport, Adrian Matei.

Tot la cresteri de piata se astepta si reprezenzantii magazinului Himalaya, insa la un nivel mai scazut. "Piata de profil poate inregistra acest an cresteri de pana la 30%, insa acest procent e foarte strans legat de evolutia vremii. Dar se ca acest nivel de crestere al pietei poate fi atins, specialistii Institului National de Meteorologie anuntand zapada pe toata perioada iernii", a spus David Neacsu proprietarul magazinului amintit.

Conform proprietarilor magazinelor din domeniu, cele mai vandute echipamente sportive din acesta iarna vor fi snowboard-urile si schiurile. "Nivelul vanzarilor de snowboard va fi mai mare decat cel al schiurilor, practicarea snowboarding-ul cunoscand un trend ascendent, de peste 20% anual", a mentionat reprezentantul Himalaya.

In ciuda dezvoltarii pietei de profil din ultimii ani, magazinele axate in comertul cu articole si echipamente specializate sufera din cauza unui concurent redutabil - hypermarketul.

"Din cauza faptului ca magazinele specializate importa numai produse originale, de calitate si sigure, preturile acestora nu au cum sa rivalizeze cu produsele de duzina din marile magazine. De exemplu, la un magazin de specialitate, garantia pentru un rucsac poate fi acordata pe perioada nelimitata", a subliniat administratorul magazinului de nisa Travel Sport, Liviu Stanciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri