Rompetrol Gas a anuntat in cursul zilei de ieri preluarea de la trei firme controlate de presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, a 150 de statii de comercializare cu autogaz. Valoarea tranzactiei este confidentiala.

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre SC Rompetrol Gas SRL Bucuresti prin dobandirea controlului asupra unor elemente ale fondului de comert apartinand SC Crimbo Gas 2000 SRL (Ilfov), SC Auto Gaz Trading SRL Constanta si SC Crimbo Gas International SRL (Ilfov).
Aceste elemente sunt reprezentate de 150 skid-uri autogaz si contractele de furnizare GPL autogaz incheiate cu terti operatori ai skid-urilor, potrivit unui comunicat emis de consiliu.

"Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta definita, si anume piata romaneasca a distributiei de GPL autogaz. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr. 21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal", a mentionat autoritatea de concurenta in comunicat.

Conform prevederilor contractului, valoarea tranzactiei este confidentiala.

"Trebuie sa tinem cont ca pe piata de profil din Romania s-au inregistrat in ultimii doi ani foarte multe fuziuni/achizitii si chiar aparitia unui nou jucator. Astfel, se poate spune ca maturizarea pietei de profil va determina o crestere a calitatii si diversitatii produselor si serviciilor oferite, principalul beneficiar fiind clientul", a declarat directorul general al Rompetrol Gas, Toma Veron.

SC Rompetrol Gas SRL Bucuresti, activa in domeniul distributiei de GPL din Romania, este membra a Grupului Rompetrol, implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale – explorare si productie, servicii petroliere si transport, servicii de ecologie industriala si alte servicii conexe, in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Compania opereaza in prezent un numar de 70 de puncte de comercializare a GPL-ului auto, peste 5.000 de puncte de distributie butelii si 2 statii de imbuteliere GPL la Constanta si Arad, urmand ca pana la finele anului sa deschida una similara la Bacau. Pentru acest an Rompetrol Gas estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane dolari, in crestere fata de 2007 cand a inregistrat un nivel de 54 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Cris-Tim donează alimente persoanelor aflate în carantină
Setari Cookie-uri