"Criza nu a ajuns inca la consumator. Dar va ajunge la un moment dat. Rompetrol a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 7-8% in septembrie-octombrie anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, in cuantumul cresterii pietei. Insa aprecierea leului fata de dolar este o problema", a declarat, citat de NewsIn, Eric Kish, vicepresedintele pe probleme de retail al Grupului Rompetrol.

Potrivit lui Eric Kish, cheltuielile financiare ale companiei ar trebui sa scada, pentru ca scade si nevoia de capital de lucru.

De asemenea, Rompetrol Downstream a lansat marti statia interna de alimentare de 9 metri cubi, ce se adreseaza companiilor cu o flota auto de 50-100 masini si care consuma lunar intre 15 si 40 metri cubi carburant. Pana acum, compania a instalat 20 astfel de statii, mai are alte 50 de cereri, si urmeaza ca pana la sfarsitul anului 2009 sa fie instalate 200 de statii interne de alimentare Fill&GoFixed Unit.

Citeste si:

"Ne-am propus ca in fiecare luna, in urmatoarele sase luni, sa lansam cel putin doua produse noi pentru fiecare segment de piata. Ne dorim ca acest lucru sa genereze venituri in jurul comertului cu carburanti, chiar daca utilajul ca atare nu costa, ci numai carburantul cu care este alimentat", a mai spus Eric Kish.
Potrivit acestuia, compania a montat 120 de statii interne de 20 metri cubi, inclusiv pe piata din Bulgaria, unde doresc sa se extinda.

In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.