Furnizorul de servicii medicale private Fresenius NephroCare Romania a deschis in Capitala cel mai mare centru privat de dializa din Europa, dupa o investie de 1,3 milioane euro, in amenajarea sediului si in echipamanete medicale.
Capacitatea maxima a noului centru este de 420 de pacieti, centrul fiind dotat cu 67 de masini de dializa Fresenius si cu echipamente de distributie a fluidelor de ultima generatie, prezente pentru prima data in Romania. 10 dintre cele 67 de aparate de dializa sunt masini de ultima generatie, lansate in mai 2008 la cel mai important congres de nefrologie european – ERA/EDTA, de la Stockholm.

Pacientii sunt ingrijiti de o echipa din care fac parte 12 medici, 64 de asistenti medicali si un psiholog.

Pentru capitala tarii era stringent un centru de mare capacitate, care sa opereze la standarde europene. In prezent, Bucurestiul absoarbe 15% din totalul pacientilor hemodializati din tara si 20% dintre cei tratati prin dializa peritoneala”, a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care Romania.

„Trebuie sa tinem cont totodata de faptul ca acest centru absoarbe si pacienti din judetele invecinate: Ilfov, Dambovita, Calarasi, Arges sau Giurgiu. In prezent, 18% dintre pacientii hemodializati in noul centru din Bucuresti se deplaseaza de trei ori pe saptamana dinspre aceste zone catre Bucuresti. Estimam insa ca procentul se va optimiza prin deschiderea in perioada 2009-2010 a unor noi centre in judetele limitrofe”, a mai completat acesta.

Centrul din Str. Jiului este cel de-al doilea centru Fresenius din Bucuresti. Primul centru Fresenius „Dr. Carol Davila”, inaugurat in 2005, este totodata primul centru privat de dializa din Romania.

„Cand vorbim despre centrul „Dr. Carol Davila”, vorbim practic despre locul unde s-au pus temeliile dializei in Romania. Din anul deschiderii, 2005, si pana in prezent, ne-am concentrat indeosebi pe indeplinirea standardelor de calitate Fresenius, aceleasi la nivel mondial. Abia ulterior ne-am concentrat catre obiectivele cantitative, de tratare a unui numar cat mai mare de pacienti. Iar acest lucru nu era posibil decat printr-o noua locatie, si anume cea din Str. Jiului”, a explicat Cosmin Bordea, Director Operational Fresenius Nephrocare Romania.

In prezent, centrul de dializa Fresenius din Str. Jiului asigura tratamentul a 32% din pacientii hemodializati in Bucuresti.

Fresenius mai detine in prezent cinci clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau, centre in care beneficiaza de tratament peste 1.200 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania detinea o cota de piata de 18% din totalul pietei de servicii de dializa la finalul primului semestru al acestui an. In contextul lansarii de noi centre de dializa, Fresenius NephroCare Romania a raportat in primul semestru al anului in curs o cifra de afaceri de 26,6 milioane lei, cu 63% mai mult fata de rezultatele primului semestru al anului 2007 (16,3 milioane lei).

Fresenius Medical Care are o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. In prezent, insuficienta renala cronica afecteaza peste 2.150.000 de pacienti in intreaga lume.

Prin reteaua sa de peste 2300 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de aproximativ 177.000 pacienti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri