Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pe piata distributiei de produse farmaceutice din Romania, avand ca obiect posibila incalcare a Legii Concurentei de catre membrii asociatiilor de profil din Romania, a anuntat autoritatea.
Astfel, inspectorii Consiliului Concurentei au realizat o serie de controale inopinate la sediile principalilor actori din piata, respectiv membrii Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR).

Potrivit Consiliului, legea concurentei interzice orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca, inclusiv cele care urmaresc limitarea sau controlul distributiei.

CC precizeaza, de asemenea, ca blocajul de pe piata farmaceutica limiteaza accesul producatorilor de medicamente din state membre ale UE pe piata romaneasca, existand astfel riscul afectarii comertului intra-comunitar cu produse farmaceutice.

In conditiile amintite, Consiliul Concurentei va examina situatia creata si din perspectiva din Tratatul CE, a declarat intr-un comunicat Gheorghe Oprescu, presedintele CC.

Potrivit acestuia, prin acest demers se doreste examinarea, din punct de vedere al regulilor nationale si comunitare de concurenta, a implicatiilor deciziei membrilor ADIM si ADMR de a sista livrarile de medicamente catre farmacii si spitale, pe fondul refuzului Ministerului Sanatatii Publice de ajustare a pretului medicamentelor, in functie de evolutia cursului valutar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri