Societatile cu activitati de productie de energie electrica din activitati nucleare si de depozitare de deseuri radioactive din Cernavoda vor plati, de anul viitor, o taxa locala de poluare si risc, potrivit NewsIn.
La propunerea primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea, proiectul de hotarare de infiintare a taxei locale de poluare si risc a fost aprobat in unanimitate, in sedinta, de consilierii locali, a anuntat, , biroul de presa al Primariei Cernavoda.

Potrivit aceleiasi surse, taxa locala de poluare si risc se va aplica, incepand de anul viitor, iar cuantumul a fost stabilit la valoarea de 70.301.000 lei, reprezentand 3.500 lei/locuitor, in total orasul Cernavoda avand 20.086 de locuitori.

Suma incasata din taxa locala de poluare si risc va reprezenta venit la bugetul local, iar din sumele colectate se vor finanta programe si proiecte de protectie a mediului, dar si gestionarea riscului prin analize gratuite pentru locuitori, medicamente, investitii in calitatea apei, refacerea infrastructurii, marirea spatiilor verzi pe cap de locuitor, educatie si informare.

Centrala Nucleara de la Cernavoda si depozitul de deseuri radioactive sunt obiective unice in Romania cu potential de risc radiologic si impact asupra mediului inconjurator.

Masurile adoptate de administratia locala sunt necesare pentru protectia populatiei si a mediului in concordanta cu practicile internationale in conditiile in care aceste obiective imporante nu pot fi stramutate in alta locatie, iar singura masura reparatorie ramane protejarea adecvata a locuitorilor si mediului inconjurator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri