"Planul de dezvoltare include inca patru locatii pana la finele lui 2008, inclusiv prima unitate din afara Capitalei care va fi inaugurata in decembrie la Constanta" au declarat reprezentantii Atlantic Restaurant, compania care detine franciza Burger King pentru Romania.

In plus, Burger King va inaugura a treia unitate in centrul commercial Liberty Center, inaugurat joi in Bucuresti. Restaurantul va avea o suprafata de 150 metri patrati.

Compania romaneasca Atlantic Restaurant System este controlata de oamenii de afaceri Eli Davidai si M. Nasta si a incheiat un acord cu Burger King Europe pentru dezvoltarea la noi in tara a brandului american de fast food-uri. Atlantic Restaurant System a deschis primul restaurant Burger King din Romania in centrul comercial din Capitala, Baneasa Shopping City, in primavara lui 2008 si are in plan extinderea retelei cu inca noua unitati pana la sfarsitul anului 2009.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie intr-un restaurant Burger King se ridica la circa 250.000 euro. Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA.

Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior. La 18 mai 2006 Burger King a devenit o companie listata public la Bursa de Valori de la New York.