Nicolae Opris a declarat ca va prelua atributiile de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si ramane totodata vicepresedinte in domeniul energiei electrice in cadrul autoritatii, potrivit NewsIn.

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat, in data de 29 octombrie 2008, o decizie potrivit careia Nicolae Opris, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), va exercita atributiile presedintelui ANRE", se arata intr-un comunicat transmis de Guvernul.

Gergely Olosz a demisionat din functia de presedinte al ANRE la 13 octombrie, sustinand drept cauza validarea sa ca deputat UDMR in Parlamentul Romaniei. Gergely Olosz a fost validat ca deputat UDMR de Covasna la 8 octombrie.

Presedintele Basescu a declarat la 10 octombrie ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica.

Seful statului a dat atunci exemplul ANRE, dupa ce presa a scris despre veniturile sefului autoritatii, aratand ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.

ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii. De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si