Reprezentantii CMU considera ca un dialog real intre sistemul public si cel privat ar rezolva o parte dintre problemele sistemului de sanatate romanesc.

Pe o piata caracterizata prin cresteri anuale de 20-30% si o valoare totala estimata la 350 milioane euro, Centrul Medical Unirea considera ca la ora actuala nu exista un dialog real intre sistemul public si cel privat de sanatate.

Conform reprezentantilor CMU, incapacitatea autoritatilor de a gasi o modalitate prin care sa ingradeasca efectuarea de plati informale catre personalul medical, nu face nimic altceva decat sa puna presiune pe sistemul privat.

Mai mult decat atat, “O masura prin care autoritatile ar putea stopa sistemul de plati informale din sistemul de stat ar eficientiza activitatea sistemului public si ar permite dezvoltarea la adevarata capacitate a sistemului privat”, afirma Wargha Enayati, director general CMU.

“Vom fi in continuare preocupati de relatia directa dintre client si noi ca furnizor de servicii medicale, singura relatie prin care piata serviciilor medicale private va putea asigura cele mai mici costuri pentru pacient, va putea asigura monitorizarea starii de sanatate si cel mai important - va asigura circuitul integrat de sanatate in cadrul Centrului Medical Unirea” declara Enayati.

Dintre specializarile acoperite la ora actuala in cadrul clinicilor CMU, serviciile cele mai solicitate sunt cele de medicina interna, ginecologie, ecografie, servicii de spitalizare și chirurgie, pediatrie si oftalmologie. In cazul CMU, aceste specializari reprezinta aproximativ 50% din totalul activitatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Reteaua de sanatate Regina Maria imprumuta 15 milioane euro de la BEI