Reprezentantii companiei nu prevad " nicio disponibilizare din motive economice in urmatoarele doua trimestre", a asigurat Michel Wurth, membru al consiliului director al ArcelorMittal.

Oprirea activitatii in furnale va duce la scaderi cu pana la 30% ale productiei in uzinele respective, nivel de doua ori mai mare decat cel de 15% anuntat pentru productia totala a grupului.

Pe fondul crizei economice mondiale, producatorul de automobile PSA Peugeot Citroen a anuntat ca va efectua concediei in al patrulea trimestru al acestui an in majoritatea uzinelor de productie din Europa, in timp ce concurentul Renault va opri productia mai multor fabrici din Franta pentru una sau doua saptamani.

Wurth a estimat o scadere a activitatii in al patrulea trimestru din 2008 si in primul trimestru din 2009, pentru ca apoi sa aiba loc o "revenire tehnica".

Citeste si:

In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

La mijlocul lui octombrie, ArcelorMittal Galati a inceput procesul de oprire a instalatiilor din combinatul de la Galati, pe fondul scaderii comenzilor, si estimeaza o reducere a productiei cu 50%, cu revenire la nivelul normal cel mai devreme la sfarsitul lunii februarie 2009 si cel mai tarziu la finalul lui aprilie 2009.

In 2007, combinatul siderurgic de la Galati a realizat o productie de 4,4 milioane de tone de otel lichid, iar proznoza pentru anul in curs era de 4,6 milioane de tone, potrivit datelor furnizate de conducerea companiei.