Compania petroliera Petrom a redus pretul la benzina cu 6 bani/litru, incepand de sambata, in timp ce pretul motorinei ramane neschimbat, a anuntat compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 95 costa 3,37 lei/litru, litrul de benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 3,70 lei, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se vor vinde cu 3,47 lei si respectiv 4,10 lei/litru.

Pretul motorinei a ramas neschimbat. Litrul de Top Euro Diesel 4 costa 3,76 lei, cel de motorina OMV Sprint Diesel 3,81 lei, sortimentul Euro Diesel 4 se vinde cu 3,68 lei/litru, iar cel de OMV Premium Diesel cu 4,09 lei/litru.

Preturile din benzinariile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de aceste preturi de referinta anuntate de companie.

De asemenea, LukOil Romania a ieftinit benzina si motorina cu 0,16 lei/litru, incepand de marti, potrivit datelor afisate pe portalul companiei.

Anterior, compania Petrom a ieftinit pretul benzinelor cu 10 bani pe litru, iar pe cel al motorinelor cu sapte bani pe litru, incepand din 27 octombrie.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul austriac OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta celor mai ieftine benzinarii din Romania