Prima fabrica de produse lactate realizata cu fonduri SAPARD in Prahova, in valoare de peste 1,6 milioane de euro, a fost inaugurata ieri la Provita de Jos.

"Obiectivul de la Provita de Jos reprezinta prima investitie din aceasta zona si a fost realizat prin accesarea unui program SAPARD de catre firma Altoimpex SRL", a precizat, citat de NewsIn, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Prahova, Mihaela Moiceanu.

Fabrica de produse lactate de la Provita de Jos se intinde pe o suprafata de 3.500 mp, teren luat in concesiune de la primaria din localitate si are in componenta, pe langa salile de receptie si pasteurizare a laptelui, o sala de productie a produselor vascoase, precum iaurt, smantana sau unt, o sala de fabricatie a cascavalului, a branzei telemea si a urdei, dar si un laborator fizico-chimic in care isi desfasora activitaea medicul veterinar desemnat de catre Directia de Sanatate Publica Prahova.

"Aparitia unei astfel de investitii este extrem de benefica pentru locuitorii din Provita de Jos, dar si din imprejurimile comunei, laptele care este prelucrat la fabrica inaugurata joi urmand sa fie colectat de la producatorii directi, la pretul pietei", a mai spus Moiceanu.

Valoare totala a proiectului este de 1.642.000 de euro, 50% din suma fiind accesata prin programul SAPARD si 50 % apartinand investitorului.

Purtatorul de cuvant al CJ Prahova a tinut sa mai precizeze ca, intr-o prima faza, la fabrica de produse lactate din comuna Provita de Jos au fost create 14 locuri de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri